30.10.10

Chocolate Zigzag





(photos by Ewon)


Ze wszystkich słodkości świata najbardziej lubię czekoladę. Właściwie każdy jej rodzaj, gatunek, smak, wariację, kombinację... Zainspirowana kuchnią artystyczną Marty Gessler, wcieliłam w życie jeden z jej kulinarnych pomysłów - czekoladowy zygzak. Przepis jest bajecznie prosty. Właściwie chodzi tylko o to, aby zwykłej tabliczce ze sklepowej półki nadać indywidualny charakter. Świetny pomysł na słodki podarunek!
  • dark chocolate - 10 bars
  • white chocolate - 5 bars
  • hazelnuts & almonds (400 g)
  1. Break the dark chocolate into a bowl and melt over hot water.
  2. Do the same with the white chocolate in a separate bowl.
  3. Add hazelnuts and almonds to the melted dark chocolate.
  4. Pour the dark chocolate into a mould (the smaller you use, the thicker the pieces).
  5. Place the white chocolate carefully with a spoon, making small zigzags.
  6. Chill in the fridge for about an hour.
  7. Cut into irregular pieces.
Bon Appétit!

1 komentarz:

iza pisze...

pysznosci:)

Prześlij komentarz